Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Trainen met de MYZONE

2017-03-18 | By: Snap Fitness
 Trainen met de MYZONE

 

Wil jij trainen met de MYZONE? Wie ik? Nee joh, ik train nooit met een hartslagmeter, zie het nut er niet van in. Laat mij nu maar gewoon mijn ding doen, vind het allemaal best zo.

Ja maar, ik heb iemand nodig zodat ik extra gegevens kan verzamelen om de MYZONE goed neer te zetten bij Snap Fitness.

Tja, oke dan maar. Ga ik voor de bijl. Stagiaire Mickey is de expert op het gebied van MYZONE binnen Snap Fitness en hij heeft iemand nodig die hij kan begeleiden met MYZONE.

De eerste keer trainen met een hartslagmeter, pfff, wat een onzin (dat dácht ik dus...)

Maar jeetje, wat is dit gaaf!. Mijn gegevens verschenen op de tv, joehoe, Suusje op het scherm, met daarbij mijn gekoppelde hartslag en mijn krachtactiviteit. Terwijl ik aan het trainen was kon ik dus ook zien hoeveel krachtinspanning een bepaalde oefening mij kost.  

Oefeningen waarvan ik dacht dat het wel meeviel blijken toch meer krachtinspanning van het lijf te vergen want dan steeg ik ineens richting 85% van mijn maximale hartslag. En een duuroefening biceps bracht mij zelfs naar 99%van mijn maximale hartslag, een rood vlak, dus ik moest ook even bijkomen (haha). Na afloop slaat de app mijn gegevens op en kan ik zo teruglezen wat ik gedaan heb aan krachtinspanning, hoeveel calorieën ik heb verbruikt, wat mijn hartslag heeft gedaan tijdens de training en wat de piekhartslag is geweest.

En natuurlijk even een foto uploaden tijdens de training. Als ik het doe dan doe ik het goed. Alles invullen dus.

Die gegevens kun je weer delen via Facebook en zo je vrienden prikkelen en uitdagen om ook met MYZONE aan de slag te gaan want het is echt een aanvulling en verdieping van je training!

myzonefacebook

Met de training verdien je ook MEPs. Een MEP is een MYZONE Effort Point, dus je verdient punten voor elke krachtinspanning die je levert. Ja én? Dat dacht ik dus meteen :) Wat moet ik met die punten? Krijg ik daar iets voor dan?

Met die punten kun je de strijd aan gaan met anderen! Ik ga dus de strijd aan met Mickey! Hij traint ook met de MYZONE en verzamelt punten met voetballen en fitness, want je kunt de band dus ook buiten de sportschool dragen bij andere sportieve activiteiten. Aangezien de MYZONE zich instelt op jouw als persoon en rekening houdt met jouw lengte, gewicht, leeftijd heb ik al als voordeel mijn leeftijd. Ik verdien sneller een MEP dan Mickey die jonger is en meer zal moeten doen om een MEP te verdienen. Deze strijd zie ik dus wel zitten.

Kortom, ik ga zo weer een training erdoorheen knallen, uiteraard mét MYZONE. Leuk om daarna terug te bekijken.

Wanneer ga jij de strijd met mij aan?

 

 

 

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading