Lifestyle

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Volg Wieske uit Breda

Lifestyle
2019-06-02 | By: Wieske Ridderbos
 Volg Wieske uit Breda

De eerste twee weken
Hee allemaal, leuk dat jullie mijn terugblik op de Myzone maand lezen, ik zal eerst even een korte introductie geven.

Wies loopband

Ik ben Wieske, 26 jaar en woon nu 4 jaar in Breda. Ik sport nu ongeveer 3 jaar bij Snap in Breda. Ik woon letterlijk naast de sportschool wat voor mij ideaal is, zo is die drempel niet zo hoog om even om het hoekje “te kijken”. Naast dat ik bewegen heel belangrijk vind om lekker in mijn vel te zitten, vind ik de gemoedelijkheid en het persoonlijke contact bij Snap heel fijn en daardoor kom ik er graag!

Ik ben een echte levensgenieter die gezelligheid meestal linkt aan (ongezond) eten en vind het dan ook lastig om een goede balans te vinden van gezond en gezellig leven. De volgende situatie zal dit duidelijk maken:

Ik was aan het dansen midden op de dag op een veel te leuk feestje in het gezellige Breda. Met mijn neon roze kniekousen en gouden ketting met sexy er op stond ik heerlijk met een biertje in mijn hand te bouncen op de foute nummers die werden gedraaid. Ik wierp even een blik op mijn mobieltje die onder de confetti zat, je bent toegevoegd aan de Myzoneapp. Berichtjes als “mijn doelen zijn en ik ben al drie keer naar de sportschool geweest deze week, wie gaat er vandaag mee? Of wie heeft tijd om een foto te maken als ik aan het sporten ben?” kwamen voorbij.
Even stond de tijd stil en dacht ik, ik ben nu al jaren bezig om een gezonde balans te vinden en ik heb helemaal geen doelen en daarnaast heb ik al helemaal geen idee waar ik nu mee bezig ben.

Normaal gesproken sport ik ongeveer 3 keer per week bij Snap Fitness en dan ben ik voornamelijk bezig met krachttraining en pak ik af en toe een groepslesje mee. Cardio schiet er vaak ongemerkt toch bij in. Een goede reden dus voor mij om aan Myzone mee te doen en mij meer te focussen op mijn cardio trainingen. Ook werk ik sinds een tijdje als blogger bij een website en was ik net begonnen aan een nieuw sport instagram account: Myprogressonline om zo mezelf te motiveren; geef me wat mental support, thankyouuu. Maar al met al leek me dit een goed moment om te beginnen aan deze kans!

De eerste conditietest waarbij je je hartslag constant op een bepaalde hoogte moest houden vond ik zwaar en heb ik dan helaas ook niet gehaald. Is dit wel wat voor mij dacht ik toen? Maar ik hield de goede moed er in en ging ervoor!wieske1

Omslagpunt
Dit was dus hoe ik mijn maand begon als Snapambassadeur. Maar al gauw herpakte ik mijzelf en ging ik alle groepslessen volgen die maar mogelijk waren binnen mijn planning. Ik kreeg geen knalrood hoofd meer na mijn oefeningen en kon nog een normaal gesprek voeren en had amper nog momenten dat ik buiten adem was. Buiten de sportschool zag ik ook mogelijkheden en ging ik lekker op ontdekkingstocht in de natuur, met de benenwagen of op de fiets.

wies4 

Ik zat beter in mijn vel, kreeg veel complimentjes dat ik er zo goed uit zag en zelfs het moment was daar dat ik aan het trainen was en in de spiegel keek en bij mezelf dacht ja Wies, je zou wel een fitgirl kunnen zijn. Kortom: ik was lekker bezig en 4 à 5 cheatmomenten in de week werden teruggebracht naar 2. Want, het is zonde om alles weg te gooien als je zo goed bezig bent.

 wies3

 

Het resultaat
Na een maand kwam dan die laatste conditietraining waarvoor ik het allemaal had gedaan. De eerste had ik natuurlijk niet gehaald, dus ik was benieuwd wat het resultaat zou zijn. Het moest wel verbeterd zijn dat kon niet anders. Ik vond het toch lastig om steeds in dezelfde zone te blijven dus af en toe stopte ik met fietsen en het andere moment trapte ik mezelf helemaal suf. Want ik moest en zou deze test doorstaan. Deze test halen zou toch wel ( in mijn termen ) de kers op de taart zijn, vond ik zelf.

wies5

En jawel met een score van 46 en 91% had ik de test gehaald! Zonder dat ik de test tussendoor nog opnieuw had gedaan, was mijn conditie aanzienlijk verbeterd. Wat een prestatie. Ook de andere resultaten logen er niet om. De afmetingen van mijn lichaam en mijn gewicht waren er op vooruitgegaan, wat ook zeker punten waren waar ik mij op wilde focussen.
wies6
Met de eindmeting achter de rug was de Myzone maand dan echt afgesloten. Het heeft mij er toe gezet om meer focus te leggen op het trainen van mijn conditie, het was een stok achter de deur voor mij. Soms werkte de app niet volledig, de trainingen werden soms half opgeslagen of helemaal niet. Maar ik sluit deze maand zeker positief af, want de Myzone maand:


- Heeft het mij gemotiveerd
- Ben ik veel druppeltjes zweet verloren
- Zit ik beter in mijn vel dan ooit
- Heb ik meer discipline gekregen om te sporten
- Heb ik op andere manieren gesport om zo variatie aan te brengen in mijn aangeleverde content
- Ben ik zeker een ervaring rijker

Ik wil Snap Fitness bedanken voor deze kans, de mensen die mij gemotiveerd hebben en samen met mij hebben gesport, in het bijzonder mijn steun en toeverlaat en goede vriendin Denise als je dit leest: dankjewel dat je altijd voor mij klaar staat. En niet te vergeten wil ik mijzelf bedanken dat ik deze kans ben aangegaan en mezelf heb laten verbazen.

wies7
Er is altijd ruimte voor verbetering en ook jij kan dit, dus trek je mooiste gym outfit aan en ga
 ervoor!

Sportieve groetjes van Wies

icon instagram 1kopie Myprogressonline

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading