Lifestyle

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

SPORTEN IS WÉL LEUK!

Lees hier het verhaal van Linda

Lifestyle
1993-01-10 | By: Linda van Son
 SPORTEN IS WÉL LEUK!

Ik vind sporten leuk…..


Sorry, als je mij kent had ik je misschien even van tevoren moeten waarschuwen voor deze uitspraak.
Geloof me, als ik mezelf dit hoor zeggen en nu ik dit zo lees val ik zelf ook van mijn stoel van verbazing! Maar echt… ik vind sporten leuk!
Na jarenlang een soort van stille sponsor te zijn geweest van een aantal Bredase sportscholen ben ik nu een actief lid en ik geniet er enorm van.

In januari 2019  heb ik, na lang wikken en wegen, een maagverkleinende operatie ondergaan. Al vanaf mijn puberteit was ik in een constante strijd verwikkeld met mijn lijf en gewicht en ik had nu besloten dat dat maar eens klaar moest zijn. Geen makkelijke beslissing en zeker niet “the easy way out”. Wel een beslissing waar ik trots op ben en die fantastisch heeft uitgepakt!

In die jarenlange strijd had ik een haat-liefde verhouding met sporten. Nou ja, meer een haat-haat verhouding. Ik sportte omdat het moest van mezelf, maar ik deed dit niet met regelmaat. Soms een paar weken viermaal per week, soms maanden niet. En eigenlijk nooit echt met plezier. Ik was constant bezig met vetverbranding en trainde nooit echt gericht. Ik deed eigenlijk maar wat.

In mijn voortraject naar mijn maagverkleining toe werd me heel duidelijk gemaakt dat ik na de operatie ook moest sporten. Ik merkte dat ik dat eigenlijk heel spannend vond. Hoe zou “mijn nieuwe lijf” reageren? Kon ik nog wel sporten op zo weinig voeding, zou ik akelig worden tijdens het sporten, zou ik tussendoor moeten eten? Allemaal vragen die in me opkwamen en die eigenlijk een soort angst opwekten.
Daarom kreeg ik van mijn vader een aantal sessies met Max, personal trainer bij Snap Fitness Breda, cadeau. Max zou me begeleiden in het sporten. Hij zou gericht met mij gaan trainen en mij oefeningen laten doen die op dat moment voor mijn lijf belangrijk waren. Maar wat voor mij het belangrijkste was: hij zou naast me staan als ik aan het sporten was en mij in de gaten houden. Dat was voor mij voldoende om met vertrouwen te gaan sporten.

Ik ben nu, een jaar later na de operatie, 48 kilo kwijt. En dat is geweldig, maar het is wel slechts een getal. Wat namelijk veel belangrijker is, is dat ik me fit en fijn voel. Ik hoef geen uitwegen te bedenken, hoef beweging niet te vermijden en ik durf me te laten zien.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik me bij Snap Fitness het minst ongemakkelijk heb gevoeld van de verschillende sportscholen waar ik lid ben geweest, maar echt zelfverzekerd ben ik nooit geweest in een sportbroek.
Ik train nog steeds met Max, want die paar cadeausessies zijn me wel erg goed bevallen. Ik kan heel gericht trainen, iedere week is anders en ik ben echt sterker aan het worden. Ik ben voorbij de “vetverbranding” en ben nu echt met kracht bezig. Iets wat ik eigenlijk nooit heb gedaan, maar dus wel heel leuk vind. Ik zie en voel mezelf iedere week sterker worden en dat is wel echt kicken hoor!
Mijn operatie heeft me dus niet alleen een gezond gewicht gegeven!

ed12e6c8 bef2 4693 a6ca 1b4ffd206cda

Tot slot wil ik nog graag een woordje tot Max richten.
Lieve Max, ik weet dat ik dit zelf bereikt heb. Maar ik weet ook dat jij me hebt laten zien en geloven wat ik allemaal kan bereiken. Soms glipt er nog een “dat kan ik niet” uit mijn mond en dan ben jij er als de kippen bij om mij te vertellen dat ik veel meer kan dan ik zelf denk. Je motiveert me en je laat me trots op mezelf zijn. Daar ben ik je echt ontzettend dankbaar voor!

Linda

 

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading