Lifestyle

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Wat sporten voor mij betekent

My journey

Lifestyle
2019-02-11 | By: Laura van Vught
 Wat sporten voor mij betekent

Hey! Laat ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Laura, 26 jaar en woon sinds een paar jaar in het prachtige Breda. Afgelopen jaar ben in geswitcht naar Snap Fitness en ik heb nog geen seconde spijt! In deze blog vertel ik je graag meer over waarom sporten voor mij zo belangrijk is.

Ongeveer 5 jaar geleden kwam ik op een punt dat ik alleen maar boos was op mezelf. Mager zijn zit niet echt in de familie en door privéomstandigheden werd eten voor mij een emotionele uitweg. Ik realiseerde me pas hoe erg het was toen ik niet eens 2 trappen op kon lopen zonder hijgend boven te komen. Was dit mijn toekomst?

Een van de eerste dingen die het internet afraadt (ja ik heb research gedaan) is direct in het diepe te springen. Dus niet: Niks lekkers meer én 5x in de week sporten. Dit houd je simpelweg niet vol, zeker niet als je een hele andere levensstijl gewend bent. Maar wat dan wel?

Ik ben gestart met Aquafitness. Een manier om conditie op te bouwen zonder een grote kans op blessures. Daarnaast ben ik ‘gezond’ gaan eten. Met ‘gezond’ bedoel ik je boerenverstand gebruiken. Ontbijten, fruit eten, geen frisdrank meer etc. etc. Dit was al een hele verandering voor mij aangezien ik 1,5L gewone cola dronk per dag, niet 1 maar 5 koekjes bij de thee en misschien wel een zak chips per avond at.

BeforeLaura na

Toen ik eenmaal een verbeterde conditie had ben ik overgestapt naar de boeken van Kayla Itsiness. Bikini Body Guide zijn workouts van ongeveer 21 minuten waarbij voornamelijk je eigen lichaamsgewicht gebruikt wordt. Denk aan Burpees, Pushups, Jumping Jacks enzovoort. Dit combineerde ik met LISS (Low Intensity Steady State) trainingen. 45 min op de lopende band in een stevig tempo heb ik alle seizoenen van White Collar doorgespit. Het is lastig te beginnen in de sportschool als die dikke. Mensen verwachten dat je het niet langer dan 2 weken volhoudt. De aanhouder wint zo zie je maar ;)

In deze eerste twee jaar van mijn #fitnessjourney :P ben ik zo’n 15 kilo afgevallen.  Ik voelde me heerlijk! Niet alleen mijn kledingmaat was kleiner geworden, ook mijn pumps en ringen pasten niet meer. Mijn zelfvertrouwen had een boost gekregen en afvallen was niet meer mijn enige doel. Hoe zou het zijn om ook daadwerkelijk wat spierdefinitie te hebben?

Krachttraining was voor mij de volgende stap. Niet meer verstoppen in de aerobicshoek maar ook met de big boys de gewichten in. Met veel plezier heb ik de afgelopen 3 jaar aan mijn techniek gewerkt. Ik blijf kritisch omdat ik geen blessures op wil lopen. Zo ben ik met mijn Squats van 80kg teruggegaan naar 20kg omdat ik niet tevreden was met mijn houding. Een stap terug is zeker niet het einde. De meeste clichés die je op internet leest zijn vaak niet zo oppervlakkig als dat ze lijken. Voor je het weet ben je gewoon terug met 60kg in de weer, maar dit keer met een véél betere techniek!

Naast deze nieuwe manier van trainen was het ook tijd om mijn voeding verder aan te pakken. Ik ben geen fan van diëten. Je moet een levensstijl kiezen die je vol kunt houden. Ga maar eens proberen carbless te eten 365 dagen in het jaar of detoxen… Minder eten dan dat je verbrandt, zo simpel kan het zijn. Vandaar dat ik mijn Macro’s bijhoud. Dit geeft me de ruimte om af en toe wat lekkers te nemen zonder mezelf gelijk de grond in te boren. Goed voor je lichaam zorgen is niet alleen maar op een worteltje knauwen. Ook de leuke dingen moet je kunnen vieren! Door middel van macro’s heb ik geleerd slimmer te eten. Tuurlijk kan ik een pizza eten ’s avonds, maar in verhouding tot het totaal moet ik de rest van de dag op een houtje bijten. Niet echt prettig. Maar drink ik een biertje met carnaval? Of een lekker bord pasta op vakantie? Tuurlijk! Het gaat altijd om balans.

Zolang jij een ritme kan vinden wat je leuk en prettig vindt kun je het volhouden. En natuurlijk heb je ook je off-days. Wie beweert dat je die niet gaat hebben liegt :P. Dan is het juist goed om positief te blijven, de draad weer op te pakken en jezelf niet te hard te straffen. Dit is iets waar ik het afgelopen jaar ook meer aan ben gaan werken. Hou een vrolijke kijk op de wereld. Dat maakt het niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen leuker. Ik hoop je met mijn verhaal vermaakt te hebben. Mocht je nog vragen hebben, spreek me dan gerust aan. Dus wie weet: Tot snel!

 icon instagram 1kopie @fit.ladylaura

Laura

 

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading