Volg Thijmen uit Breda

Thijmen Korf

MyZone Thijmen3 Breda

test-dag 1___________________________

Ik ben begonnen met het testen van de MyZone die Snap Fitness Breda aanbiedt. We kregen een MyZone-1 aangeboden die alleen te gebruiken is binnen de sportschool. Dit was voor mij een reden om de MyZone-3 voor een kleine meerprijs aan te schaffen.

Mijn keuze om voor de MyZone-3 te gaan in plaats van de MyZone-1 was een heel bewuste keuze om 3 belangrijke redenen.

  1. Ik wilde inzicht krijgen over hoeveel calorieën ik verbrand tijdens mijn werk, daarbij is de MyZone-3 een betere keuze omdat deze zonder verbonden te zijn met je telefoon tot wel 16 uur data kan opslaan.
  2. Voor gebruik buiten de sportschool. De MZ-1 is namelijk alleen te gebruiken binnen snap fitness, de MZ-3 kan ik ook buiten de sportschool gebruiken
  3. ik wil mijn conditie verbeteren voor de 19km Viking Run die ik wil gaan rennen in juni... en ik heb GEEN conditie....

 image1

Vandaag heb ik de fitnesstest gedaan die via de MyZone-app. Ik heb die gehaald met een score van bijna 93%. De minimum score is 80% anders haal je de test niet. Ik vond het een stuk moeilijker dan ik gedacht had! In de juiste zone blijven d.m.v. een bepaald percentage van je hartslag. Het was een uitdaging maar gelukkig goed gelukt. Focus erbij en knallen maar! 

 

test-dag 2:__________________________

Vandaag de Myzone getest. Alleen dit keer niet in de sportschool.. huh? Hoe dan!?

Nou doordat ik de MZ-3 heb kan ik hem ook gebruiken buiten de sportschool. En dat heb ik vandaag gedaan. Ik heb hem om gedaan terwijl ik aan het werk was.. 

Maar helaas. Ik had hem iets te laag om gedaan waardoor hij niet goed bijhield wat ik aan het doen was. Zo in meer dan 10 uur had ik maar 592 caloriën verbrand.. oeps! Nou ik ga hem morgen weer gebruiken op mijn werk. Maar ook ga ik morgen mijn eerste interval training uitvoeren met de MZ. Ben heel benieuwd! Mijn gevoel tot nu toe is positief! Moet wel zeggen dat het beetje voelt alsof ik een BH draag

dag 3_______________________________

Vandaag heb ik de MZ-3 weer getest op mijn werk.

Ik moet zeggen ik dacht heel de dag dat ik hem verkeerd bij me borst had zitten.. hoezo? Nou omdat ik maar 807 calorieën had verbrand, en dat terwijl de keer daar voor ruim over de 4400 calorieën waren.Maar na even serieus evalueren kwam ik erachter dat het heel goed zou kunnen. Het was namelijk een super rustige dag zonder enige problemen en zonder rondvliegen in de keuken. Terwijl de dag dat ik 4400 calorieën verbrand had een super drukke dag was, waarbij ik alleen maar heb moeten rennen, dus daarbij de verklaring. 

Nou dan de pasvorm. Kijk ik draag eigenlijk nooit een band om mijn borst, dus het is niet het meest ideale gevoel, ik denk dat je het een beetje kan vergelijken met een bh-bandje, maar dat zou ik niet durven zeggen ;) 

Ook als ik bepaalde oefeningen doe en dan vooral tricep oefeningen, dan strek je je armspieren en dan word (blijkbaar) je borstomvang even verkleint. En toen zakte mijn MZ-3 dus naar beneden. 

Toch nog steeds heel benieuwd wat de volgende testdagen me gaan brengen! 

image2 2

test-dag 4___________________________

Vandaag weer getraind met de MZ-3. Lekker weer wat calorietjes verbrand, dus we konden lekker knallen. 

Eerst met mijn eigen training ruim 800 calorieën verbrand en daarna 326 calorieën met een interval training van de Myzone- app. 

Helaas gaat er iets niet helemaal goed in het systeem van Myzone. Doordat ik een training doe van de Myzone app slaat hij alleen die informatie op. Dus hij slaat niet de workout van 800 calorieën op, maar wel de interval van 326 calorieën. Dit is natuurlijk een klein probleem want het hoort niet zo, ook als ik niet op de app ga voordat ik begin met mijn activiteit dan begint hij niet met bijhouden van mijn info! Dat is het gekst, want de MZ-3 is ontworpen om 16 uur data te kunnen opslaan zonder gekoppeld te zijn aan je telefoon. Maar de goede krachten van Snap Fitness zijn aan het kijken hoe dat nou kan! 

Voor de rest geniet ik nog steeds van de MZ-3. Krijg nog steeds inzicht in mijn calorieën, en volgens mij ben ik mijn conditie aan het verbeteren. Gister een interval gedaan, (op laag/middel niveau), en ben er met ‘gemak’ doorheen gegaan. Volgende keer pak ik lekker een middel/hoog niveau, kijken hoe dat me af gaat. 

 icon instagram 1kopieThijmen