Fitness

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Volg Thijmen uit Breda

Fitness
2019-04-08 | By: Thijmen Korf
 Volg Thijmen uit Breda

test-dag 1___________________________

Ik ben begonnen met het testen van de MyZone die Snap Fitness Breda aanbiedt. We kregen een MyZone-1 aangeboden die alleen te gebruiken is binnen de sportschool. Dit was voor mij een reden om de MyZone-3 voor een kleine meerprijs aan te schaffen.

MyZone Thijmen3 Breda

Mijn keuze om voor de MyZone-3 te gaan in plaats van de MyZone-1 was een heel bewuste keuze om 3 belangrijke redenen.

  1. Ik wilde inzicht krijgen over hoeveel calorieën ik verbrand tijdens mijn werk, daarbij is de MyZone-3 een betere keuze omdat deze zonder verbonden te zijn met je telefoon tot wel 16 uur data kan opslaan.
  2. Voor gebruik buiten de sportschool. De MZ-1 is namelijk alleen te gebruiken binnen snap fitness, de MZ-3 kan ik ook buiten de sportschool gebruiken
  3. ik wil mijn conditie verbeteren voor de 19km Viking Run die ik wil gaan rennen in juni... en ik heb GEEN conditie....

 image1

Vandaag heb ik de fitnesstest gedaan die via de MyZone-app. Ik heb die gehaald met een score van bijna 93%. De minimum score is 80% anders haal je de test niet. Ik vond het een stuk moeilijker dan ik gedacht had! In de juiste zone blijven d.m.v. een bepaald percentage van je hartslag. Het was een uitdaging maar gelukkig goed gelukt. Focus erbij en knallen maar! 

 

test-dag 2:__________________________

Vandaag de Myzone getest. Alleen dit keer niet in de sportschool.. huh? Hoe dan!?

Nou doordat ik de MZ-3 heb kan ik hem ook gebruiken buiten de sportschool. En dat heb ik vandaag gedaan. Ik heb hem om gedaan terwijl ik aan het werk was.. 

Maar helaas. Ik had hem iets te laag om gedaan waardoor hij niet goed bijhield wat ik aan het doen was. Zo in meer dan 10 uur had ik maar 592 caloriën verbrand.. oeps! Nou ik ga hem morgen weer gebruiken op mijn werk. Maar ook ga ik morgen mijn eerste interval training uitvoeren met de MZ. Ben heel benieuwd! Mijn gevoel tot nu toe is positief! Moet wel zeggen dat het beetje voelt alsof ik een BH draag

dag 3_______________________________

Vandaag heb ik de MZ-3 weer getest op mijn werk.

Ik moet zeggen ik dacht heel de dag dat ik hem verkeerd bij me borst had zitten.. hoezo? Nou omdat ik maar 807 calorieën had verbrand, en dat terwijl de keer daar voor ruim over de 4400 calorieën waren.Maar na even serieus evalueren kwam ik erachter dat het heel goed zou kunnen. Het was namelijk een super rustige dag zonder enige problemen en zonder rondvliegen in de keuken. Terwijl de dag dat ik 4400 calorieën verbrand had een super drukke dag was, waarbij ik alleen maar heb moeten rennen, dus daarbij de verklaring. 

Nou dan de pasvorm. Kijk ik draag eigenlijk nooit een band om mijn borst, dus het is niet het meest ideale gevoel, ik denk dat je het een beetje kan vergelijken met een bh-bandje, maar dat zou ik niet durven zeggen ;) 

Ook als ik bepaalde oefeningen doe en dan vooral tricep oefeningen, dan strek je je armspieren en dan word (blijkbaar) je borstomvang even verkleint. En toen zakte mijn MZ-3 dus naar beneden. 

Toch nog steeds heel benieuwd wat de volgende testdagen me gaan brengen! 

image2 2

test-dag 4___________________________

Vandaag weer getraind met de MZ-3. Lekker weer wat calorietjes verbrand, dus we konden lekker knallen. 

Eerst met mijn eigen training ruim 800 calorieën verbrand en daarna 326 calorieën met een interval training van de Myzone- app. 

Helaas gaat er iets niet helemaal goed in het systeem van Myzone. Doordat ik een training doe van de Myzone app slaat hij alleen die informatie op. Dus hij slaat niet de workout van 800 calorieën op, maar wel de interval van 326 calorieën. Dit is natuurlijk een klein probleem want het hoort niet zo, ook als ik niet op de app ga voordat ik begin met mijn activiteit dan begint hij niet met bijhouden van mijn info! Dat is het gekst, want de MZ-3 is ontworpen om 16 uur data te kunnen opslaan zonder gekoppeld te zijn aan je telefoon. Maar de goede krachten van Snap Fitness zijn aan het kijken hoe dat nou kan! 

Voor de rest geniet ik nog steeds van de MZ-3. Krijg nog steeds inzicht in mijn calorieën, en volgens mij ben ik mijn conditie aan het verbeteren. Gister een interval gedaan, (op laag/middel niveau), en ben er met ‘gemak’ doorheen gegaan. Volgende keer pak ik lekker een middel/hoog niveau, kijken hoe dat me af gaat. 

Dag 5:________________________

Vandaag weer getraind met de myzone-3. Het was borst en tricep dag.

Lekker 4 oefeningen per spiergroep en een intervaltraining.

Het valt me op dat ik wel meer plezier heb als ik de intervaltrainingen doe eerst. Ik was altijd van saai saai saai tegen me zelf. Maar nu ben ik echt tegen me zelf aan het zeggen GO GO GO wanneer ik een training doe en harder moet gaan. Het motiveert echt! Nu ben ik alleen benieuwd hoe erg mijn conditie verbeterd zal zijn over 1,5 week. Elke week minimaal 3x een interval. Zou het genoeg zijn?

IMG 1685

Dag 6:_____________________________________

Dus, Vandaag de myzone-3 gebruikt om mijn werk. Ik heb 13,5 uur gewerkt en ben doodop. Ik merkte na 10 uur dat de band een beetje ging irriteren. Ik denk dat hij wat droog was geworden. S ’avonds had ik een hele rode “uitslag’ op mijn borst. Dit was de dag erna verdwenen. Dus geen probleem.

Ik had 4400 calorieën verbrand die dag. Damn, heel veel. Ik wist wel dat ik op drukke dagen veel calorieën zou verbranden, maar dit was niet wat ik verwachtte. Toch fijn dat de myzone-3 me daar inzicht in kan geven

Dag 7:__________________________________

Shit, er is iets fout gegaan…

Vandaag ben ik gaan hardlopen voor het eerst. Ik deed mijn band om, opende de app en ging rennen. Na ongeveer een uur gerend te hebben kwam ik erachter dat mijn band niks aan het ‘opnemen’ was. Hoe het komt? Geen idee. Hoorde duidelijk de piep dat hij aan gaat. 

In ieder geval weet ik zeker dat ik calorieën heb verbrand, hoeveel is nu alleen de vraag.

 

Dag 8:____________________________________

Vandaag weer een borst en tricep dag.

Was weer lekker zwaar samen met een vriend samen.

Ik merk dat als ik alleen ben dan durf ik bijvoorbeeld niet tot mijn max te gaan met mijn bench-press. Maar wanneer ik een spotter heb dan durf ik dat wel omdat ik zeker weet dat er een oogje in het zeil word gehouden.

Daarna nog een intervaltraining gedaan met de myzone-app. Weer lekker tot het uiterste gaan.

cc83e9ad 29f0 4b1e 8030 58b615872736 

Mijn mening tot nu toe van de myzone. Ik denk dat het concept super goed is. Het motiveert me zeker om met mijn intervaltrainingen tot het uiterste te gaan. Ik weet nog niet precies hoe ik de myzone goed kan gebruiken voor krachttraining min een inzicht in mijn calorieën. Ook heeft de myzone nog wat mankementen, zoals niet alles honderd procent opslaan. Dan zie je bijvoorbeeld op je scherm dat je 1000 Calorieën hebt verbrand maar slaat hij er maar 600 op.   

Dag 9:_______________________________________

Vandaag weer getraind met de myzone-3

Eerst een bicep, rug training die weer zoals altijd ;) lekker zwaar was. Weer lekker veel oefeningen. Eerst alle bicep oefeningen en daarna alle rug oefeningen.

Daarna nog even een intervaltraining erop gegooid en daar weer even lekker 350 calorietjes verbrand.

 

 icon instagram 1kopieThijmen

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading