Fitness

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Volg Sam uit Breda

Fitness
2019-04-10 | By: Sam Vranken
 Volg Sam uit Breda
Vandaag was de eerste dag van een nieuwe uitdaging, de MyZone hartslagmeter en app. Om te starten met dit avontuur heb ik een eerste fitnesstest gedaan en op de Tanita weegschaal gestaan. De fitnesstest was makkelijk te voltooien en ik heb een score behaald van 35, hoe hoger de score hoe beter. Ik was best tevreden met dit resultaat, alleen is het naar mijn mening niet waar ik zou moeten zijn. Mijn verleden aan slechte voeding en weinig sporten speelt hier een grote rol in heb ik het vermoeden. Ik ga de komende maand er naar toe werken om mijn score omhoog te krijgen naar een score van 40. Ik ben er van verzekerd dat de MyZone en een verhoogd level van cardio mij naar dit doel toe gaat brengen. Ik ben enorm enthousiast en ben benieuwd naar het resultaat!!
d41c2dda 9697 49be 8345 fff6f4e6980e
_____________________________
Vandaag was dag 2 van mijn avontuur. Ik begon vandaag heerlijk aan mijn dag, ik probeer dit zoveel mogelijk te doen. Ik probeer in de morgen mezelf te overspoelen met positiviteit, de goeie mood die je hiervan krijgt zorgt er voor dat je de dag vol moed tegemoet gaat! Dit is naar mijn mening een echte aanrader, ik zie het altijd zo een positief begin van de dag staat gelijk aan een topdag. 
Het was vandaag heerlijk weer in het mooie Breda en ik stapte vol motivatie de sportschool in. Het was vandaag tijd voor borst en triceps maar ik begon eerst  met een lekkere HIIT-training die bestond uit jump on jump off squats met behulp van de kisten in de sportschool, bent over rows, jump over barbell burpees en om het af te sluiten ging ik aan de slag met de battle rope. Ik deed dit alles 30 seconde lang met 10 seconde rust en herhaalde deze ronde 4x. Een HIIT-training is optimaal voor het vet verbranden voor krachttrainers. Het zorgt namelijk niet alleen voor optimale vetverbranding doordat je hartslag constant gepusht wordt naar de grens maar ook voor optimaal spiermassabehoud. 
Sam score hiit
In dit schema zie je ook precies hoe mijn hartslag was. Aan het begin zat ik meer in de hoge hartslagzone (geel en rood) en blauw/groen is de kracht. In totaal heb ik maar liefst 1305 Kcal verbrand en mijn gemiddelde hartslag zat op 81% Ook heb ik 262 Mep's verdiend.
Hierna was het tijd voor de borst en triceps, dit ging aardig lekker. Ik heb de volledige work out gemonitord via mijn MyZone. Dit gaf mij aardig veel inzicht in mijn prestatie van de dag en dit motiveerde mij enorm om mezelf net iets verder te pushen dan normaal. 
Sam 2
Vandaag was een pittige dag, je word wakker en je hebt de sportschool als eerste op de planning staan. Je voelt je moe en eigelijk begint gelijk dat stemmetje in je hoofd tegen je te spreken. Zou je wel gaan vandaag? Misschien is een dagje rust ook wel goed? Eugh, ik heb echt geen zin!
Soms is het gewoon nodig om tegen jezelf te zeggen: STOP, hou je mond en ga. Ik heb mezelf op het juiste pad gezet en ben naar de sportschool gegaan waar het allemaal wat stroefjes begon. Toch ben ik snel bij gedraaid en besloot aan de slag te gaan met de MyZone! De MyZone zorgde op zo'n lastige dag voor extra motivatie.
Laat je niet leiden door het stemmetje in je hoofd, that is not you! Je brein is geprogrammeerd om je te beschermen tegen situaties die oncomfortabel voor je zijn. Push hier doorheen, doe wat je gezegd hebt dat je zou doen en stap uit die comfort zone!
___________________________________
Vandaag was het alweer dag 4 van de maand trainen met de MyZone. Ik heb vandaag weer een HIIT training gedaan en daarnaast mn benen getraind. Het was een pittig dagje in de sportschool, mede omdat mijn benen mijn grote zwaktepunt is mede door veel oud blessureleed van het voetballen. De MyZone is zo fijn te combineren met een HIIT training, je kunt constant je hartslag monitoren en jezelf pushen om over die 90% te komen, aangezien dat het doel is van een HIIT training!
Ik was vandaag om 6 uur in de sportschool te vinden, ik houd ervan om lekker vroeg te gaan en mijn dag op die manier goed te beginnen. Als je in de morgen je work out gelijk eruit knalt begin je de dag met een lekker en voldaan gevoel en ben je klaar om de dag te grijpen!
Sam 4
Dag 5 van het trainen met de MyZone. Het is heerlijk om aan de slag te gaan en het monitoren van een work out is niks minder dan extra bakken met motivatie. Je voelt gewoon dat je met veel meer energie en wilskracht je oefeningen doet.
Ik probeer voor elke trainingsdag een HIIT training te doen. Dit is een super manier van trainen met de MyZone. Vandaag heb ik mijn borst en triceps flink getraind. Ik maak vooral gebruik van een techniek genaamd TUT, dit staat voor time under tension. Dit doe je door je spier zo lang mogelijk onder spanning te houden, bij een push dag doe je dat door zo snel mogelijk het gewicht van je weg te duwen en hem zo langzaam mogelijk weer laten zakken. Dit werkt enorm goed als je wilt groeien in spiermassa. Daarnaast train ik met een aantal super sets om lekker intensief bezig te zijn. Een top dag in de sportschool, heerlijk om de dag zo energiek en positief mogelijk te starten!
___________________________________
Dag 6 zit erop, vandaag ben ik gaan trainen met een vriend die ook gaat beginnen met sporten. Hij is aan het leren maar heeft al een hoop opgepikt. We hebben samen een HIIT training gedaan zoals elke trainingsdag. Daarna zijn we aan de slag gegaan voor biceps en rug. Dit is altijd 1 van mijn favoriete trainingsdagen, biceps en rug zijn altijd leukere trainingen om te doen. Veel super sets te creëren, veel variatie en technieken toe te passen. Was een heerlijk dagje weer in de sportschool. Ik merk dankzij de MyZone dat als ik van te voren een HIIT training doe, dat mijn hartslag gedurende de training hoger blijft dan wanneer ik dat niet doe. Weer een van de vele voordelen van de MyZone! Morgen tijd voor mijn rustdag! 
Sam di 2
___________________________________
Vandaag was het weer tijd om aan de slag te gaan. Ik heb enorm genoten van mijn rustdag, al voelt het toch altijd raar om stil te zitten aangezien het sporten nogal vastgeworteld zit in mijn dagelijkse routine. Toch is het altijd goed om even rustig aan te doen en ff de rust te pakken die mijn lichaam nodig heeft. Vanmorgen weer gestart met een lekkere HIIT om de nieuwe sportweek in te luiden. Daarna ben ik aan de slag gegaan met mijn schouders en benen. Dit vind ik altijd pittige dagen, maar dan is het juist zaak om door te pushen en gewoon te gaan ervoor. Het geweldige gevoel dat je hebt op het einde van zo’n training is heerlijk. Als je die in gedachten houdt zul je zoveel meer motivatie krijgen om het toch te pushen ondanks de pijn en hoe oncomfortabel het ook is. De MyZone helpt hierbij ook enorm. De MyZone app is gewoon een top manier om iemand te motiveren en er net iets extra voor te gaan. Supertraining er weer doorheen geknald nu morgen aan de slag met borst en triceps!
Sam do 2
___________________________________
Vandaag waren de trainingsomstandigheden niet optimaal vanwege het feit dat ik bij mijn moeder thuis was dit  Paas weekend en alle sportscholen dicht waren. Helaas heb ik hierdoor thuis moeten trainen en het moeten nemen van de kleine dingetjes. Ik heb het gehouden bij hardlopen, push ups in verschillende varianten, rug oefeningen met de bakstenen in de achtertuin en ook voor de biceps heb ik gebruik moeten maken van de stenen in de achtertuin. Mijn benen en buikspieren heb ik met wat meer gemak thuis kunnen doen.
Nadat ik 3 maal voor een dichte sportschool stond op deze zonnige zaterdag stond ik op het punt het gewoon maar op te geven en een extra rust dag te pakken. Maar ik besloot niet op te geven en gewoon aan de slag te gaan op een creatieve manier!
De MyZone liet mij vandaag een beetje in de steek hij heeft mijn workout niet opgeslagen, vermoedelijk omdat ik hem vroegtijdig afdeed voordat de data geüpload was. Niet echt de schuld van de MyZone dus, vooral mijn eigen ongeduld die ervoor zorgt dat mijn work out niet geüpload is. Echter is dit wel weer een goede les om mee te nemen naar de toekomst. Ondanks dat de MyZone niet mijn work out gemonitord heeft, blijft het toch zorgen voor extra motivatie, net je hartslag even boven die 70/80% te krijgen bijvoorbeeld is heerlijk.
____________________________________________
Vandaag kon ik er weer tegen aan in de sportschool waar ik me toch wel het meest thuis voel. Vandaag heb ik borst en rug getraind, beginnend met pull ups en chin up. Daarna heb ik de andere delen van mijn rug getraind, ik heb de bent over row, seated row en standing cable pullover gedaan naast de pull ups en chin ups. Daarna ben ik door gegaan naar de biceps, hiervoor heb ik ook verschillende oefeningen gedaan van een cable bicep curl tot de short curl waarna ik heb afgesloten met een finisher van 35 reps.
Je merkt wanneer je steeds intensiever gaat trainen, dat de MyZone dat ook laat zien in je hartslag. Het blijft interessant om je hartslag te volgen en te monitoren tijdens je work out.
Ik heb ongeveer 1,5 a 2 uurtjes gesport het was zeker lekker om weer terug te zijn in de sportschool, nu ga ik het er komende week weer even van nemen. Morgen is het weer tijd voor een HIIT training naast borst en triceps!
____________________________________________
Sam myzone
Deze week is het door drukke planning heel lastig optimaal te sporten. Dinsdag heb ik helaas gedwongen om moeten toveren in een rust dag omdat ik vanwege drukte en het feit dat ik ’s ochtends vroeg in Maastricht was. De stad waar ik oorspronkelijk vandaan komt en mijn familie woont. Daarna zaten school en werk in de weg. Ik heb echter vandaag heerlijk kunnen sporten, ik heb ander half uurtje getraind. Mijn training bestond uit een HIIT training, borst training met veel super-sets, tricep training en altijd nog wat aandacht voor de buikspieren op het einde.
Het voelt altijd lekker om een goeie work out erin te krijgen, het enige nadeel van de training van vandaag was dat ik de MyZone vergeten was. Ik ben dan toch iemand die eigenlijk overal wel het positieve van in ziet. Het vergeten van de MyZone voelde toch wel als een enorm gemis en gaf mij eigenlijk perspectief in de zin van hoe fijn het is om te trainen met de MyZone app.Ik heb meermaals bij mijzelf gedacht het zou nu zo fijn zijn om de MyZone nu te kunnen gebruiken.
Daarnaast is er morgen weer een dag en kunnen we er weer lekker tegen aan. Ik heb vandaag buiten de sportschool wat last gekregen van wat oude blessures in mijn benen. Morgen (donderdag 25 April) was het eigenlijk mijn bedoeling leg day te doen, ik ga het morgen aankijken anders houden we het op een HIIT en schouders. Altijd positief blijven en goed blijven zorgen voor je eigen lichaam, niet alleen met voeding maar ook met rust wanneer je lichaam aan geeft het nodig te hebben.
_____________________________________________
Dag 11:
Vandaag was een dag die eigelijk wat negatief begon. Ik had toch te veel last van mijn benen om legday te doen, deze pijntjes brengen ook altijd wat stress te weeg. Ik ben dan toch stiekem bang dat het weer een n blijvende blessure is. Maar een beetje last van mijn benen ging mijn dag niet verpesten, er nou eenmaal nog het een en ander te doen in de sportschool. Ik heb geprobeerd die negativiteit gelijk om te draaien en een positieve draai te geven aan mijn dag! Ik heb dit gewoon door de oefeningen voor mijn benen uit mijn trainingsschema te halen, dat liet schouders, buikspieren en een HIIT training over. Heb gewoon de nodige rust gepakt voor mijn benen om te herstellen maar ben er toch weer 100% tegen aan gegaan.
De MyZone blijft toch lekker bij zo’n dag, je kunt constant bijhouden hoe veel moeite je er eigenlijk in stopt. Dit vind ik ook een prettige confrontatie om eerlijk te zijn, het pusht je toch net iets verder dan je normaliter zou gaan.
Ik hoop me morgen wat fijner te voelen wat betreft mijn benen. Als mijn benen er morgen klaar voor zijn ga ik een legday doen.
Soms is het toch beter om jezelf wat rust te geven, zeker als het gaat om oude blessures. Het kan natuurlijk een zeer vervelende tegenslag zijn als deze weer opspelen. Het is toch goed om wel te trainen, maar train aangepast!


Dag 12:
Vandaag was het heerlijk wakker worden! Mijn benen voelde weer als nieuw, en ik begon de dag vol met positieve energie! Vandaag wat het tijd voor een intensieve HIIT training. Ik ben enorm benieuwd naar mijn conditionele progressie die ik geboekt heb door zoveel HIIT trainingen te doen. Ik hoop dat het wel enige impact gehad heeft, hoe dan ook vind ik het wel super leuke trainingen om te doen, zeker met de MyZone. Het effect zien van de training is zo leuk, vandaag was mijn maximale piek 95% van mijn maximale hartslag. Belachelijk hoog, maar dat laat ook de intensiteit van mijn HIIT training zien! Na mijn HIIT training heb ik mijn benen getraind. Ik heb het nog een beetje rustig aan gedaan, niet meteen te gek maar het was al fijn om aan de slag te kunnen met mijn benen!
Morgen is het weer tijd voor een pull dag, rug en biceps. Dit is mijn favoriete dag, dus ik kijk in ieder geval uit naar morgen! Morgen is tevens de laatste dag van de trainingsweek, zondag is een rustdag.

Dag 13:
Ik ben vanochtend weer lekker aan de slag gegaan. Ik ga eigelijk het liefst en meestal ’s ochtends naar de sportschool, dit vormt zoals ik al vaker genoemd heb een perfect begin van de dag voor mij! Vandaag waren biceps, rug en buikspieren aan de beurt. Ik heb vandaag weer pittig getraind en geprobeerd mijn limieten te verleggen. Het is ook leuk om dit terug te zien op de MyZone app. Je ziet toch dat je hartslag net wat hoger gaat wanneer je iets over je limiet heen gaat. Vandaag waren de laatste loodjes van de week, dus nog even alles geven! Morgen is het tijd om wat rust te pakken en dan kan ik maandag weer flink er tegen aan!
_________________________________________
Vandaag was het alweer Maandag wat betekend dat dit vandaag dag 14 is met de MyZone. Vandaag heb ik mijn training op gesplitst in 2 delen. ’S ochtends heb ik een HIIT training en daarnaast mijn buikspieren gedaan en ’s avonds heb ik mijn borst en triceps getraind. Vandaag ben ik all out gegaan, aangezien ik gisteren een rust dag had. Ik heb mezelf gepusht tijdens de HIIT training naar nieuwe niveaus. Het fijne is dat de MyZone dit ook daadwerkelijk mogelijk maakt! Ik heb op het einde van de training dag, tijdens het trainen van mijn borst, wel wat last gekregen van mijn schouder, waarschijnlijk iets te ver over mijn grens heen gegaan. Nu mijn schouder even laten rusten. Zoals ik eigelijk altijd zeg, is een HIIT training zo fijn met de MyZone. Je kunt alles volgen en het optimaliseert je HIIT training. De HIIT trainingen blijven enorm zwaar. Maar ik hoop op het eind van de maand wel de conditie van mijn hart te verbeteren en mijn score van 35 te verbeteren. Ik heb een hoog doel gezet, om 40 te halen. Ik ga morgen de test opnieuw doen om te testen of er al verbetering in zit. 
Lichamelijk gezien zie ik wel steeds meer verbetering, ik word niet alleen groter maar ok droger. Elke dag geeft wel een klein beetje vooruitgang, ook al is het niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk om in gedachte te houden waarom je gestart bent. 
Ik sport vooral voor lichamelijke en mentale groei. Ik wil gedisciplineerder worden en groeien in doorzettingsvermogen en mentale kracht. Daarom moet ik blijven gaan en door pushen en ga ik er alles aan doen mijn doel te behalen!
Sam Vranken
Ik werd vandaag wakker met vrij veel last van mijn schouder, ik heb besloten mijn schouder echt even de nodige rust te gunnen en me vandaag te focussen op mijn benen. Het is inmiddels wel alweer dag 15, wat betekend dat we alweer op de helft zitten! Ik merk dat mijn benen steeds sterker worden, maar merk ook dankzij de MyZone dat dit wel veel van mij vraagt. Mijn benen hebben nog een lange weg te gaan qua kracht. Vandaag heb ik even een uurtje a anderhalf uurtje getraind, nog een lange dag voor de boeg voor mij.
_______________________________________
De week van 29 April tot 5 Mei heb ik elke dag getraind, dat betekent dus 7 van de7 dagen uit de week. Dit is de eerste keer dat ik geprobeerd heb een hele week te trainen zonder rustdag. Normaal train ik 6 dagen met een standaard rustdag. Echter om eerlijk te zijn was dit een erg fijne ervaring maar toch ook erg pittige ervaring. Je merkt dat je lichaam ergens gewend aan geraakt is, en ik merkte dan dus ook op mijn reguliere rust dag, vrijdag, dat ik het er enorm zwaar mee had om mezelf over mijn grenzen heen te krijgen. Het was leuk om te zien hoe dit ook effect had op de MyZone. Ik merkte dat ik niet alles kon geven zoals ik normaal gaf. Toch zag ik aan mijn hartslag dat ik wel dezelfde moeite erin stopte. Ik moet zeggen dat ik mij lichamelijk en mentaal top heb gevoeld deze hele week. Het sporten elke dag geeft zo'n energie! Dat niet alleen, het geeft mij ook het hoog nodige zelfvertrouwen en ik houd er zo’n voldaan gevoel aan over.
Ik heb deze week zo gepland zodat dit voor mijn lichaam goed uit kwam per spiergroep, zodat elke spiergroep tijd had om te herstellen. Ik heb maandag borst triceps en een HIIT gedaan, dinsdag was het tijd voor rug en biceps, woensdag was het tijd om de beentjes aan het werk te zetten naast een intensieve HIIT training, donderdag was het tijd voor de schouders en een HIIT, vrijdag rug en biceps, zaterdag borst en triceps en ik heb het afgesloten met een full body work out. Alle dagen hadden naast de grote spiergroepen ook de standaard buikspieroefeningen er tussen zitten.
Ik moet wel zeggen dat dit een heel erg positieve ervaring was. Ik denk echter toch dat een rustdag in de week mij veel goed doet. Dit geeft toch mijn lichaam die kleine pump en het geeft mij de mogelijkheid mezelf te pushen. Ik begin nu mijn nieuwe week met een welverdiende rustdag, en morgen beginnen we vers aan een nieuwe week en gaan we er vol tegenaan met de MyZone aan mijn zijde!

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading