Volg Sam uit Breda

Sam Vranken
d41c2dda 9697 49be 8345 fff6f4e6980e
Vandaag was de eerste dag van een nieuwe uitdaging, de MyZone hartslagmeter en app. Om te starten met dit avontuur heb ik een eerste fitnesstest gedaan en op de Tanita weegschaal gestaan. De fitnesstest was makkelijk te voltooien en ik heb een score behaald van 35, hoe hoger de score hoe beter. Ik was best tevreden met dit resultaat, alleen is het naar mijn mening niet waar ik zou moeten zijn. Mijn verleden aan slechte voeding en weinig sporten speelt hier een grote rol in heb ik het vermoeden. Ik ga de komende maand er naar toe werken om mijn score omhoog te krijgen naar een score van 40. Ik ben er van verzekerd dat de MyZone en een verhoogd level van cardio mij naar dit doel toe gaat brengen. Ik ben enorm enthousiast en ben benieuwd naar het resultaat!
___________________________________
Vandaag was dag 2 van mijn avontuur. Ik begon vandaag heerlijk aan mijn dag, ik probeer dit zoveel mogelijk te doen. Ik probeer in de morgen mezelf te overspoelen met positiviteit, de goeie mood die je hiervan krijgt zorgt er voor dat je de dag vol moed tegemoet gaat! Dit is naar mijn mening een echte aanrader, ik zie het altijd zo een positief begin van de dag staat gelijk aan een topdag. 
Het was vandaag heerlijk weer in het mooie Breda en ik stapte vol motivatie de sportschool in. Het was vandaag tijd voor borst en triceps maar ik begon eerst  met een lekkere HIIT-training die bestond uit jump on jump off squats met behulp van de kisten in de sportschool, bent over rows, jump over barbell burpees en om het af te sluiten ging ik aan de slag met de battle rope. Ik deed dit alles 30 seconde lang met 10 seconde rust en herhaalde deze ronde 4x. Een HIIT-training is optimaal voor het vet verbranden voor krachttrainers. Het zorgt namelijk niet alleen voor optimale vetverbranding doordat je hartslag constant gepusht wordt naar de grens maar ook voor optimaal spiermassabehoud. 
Sam score hiit
In dit schema zie je ook precies hoe mijn hartslag was. Aan het begin zat ik meer in de hoge hartslagzone (geel en rood) en blauw/groen is de kracht. In totaal heb ik maar liefst 1305 Kcal verbrand en mijn gemiddelde hartslag zat op 81% Ook heb ik 262 Mep's verdiend.
Hierna was het tijd voor de borst en triceps, dit ging aardig lekker. Ik heb de volledige work out gemonitord via mijn MyZone. Dit gaf mij aardig veel inzicht in mijn prestatie van de dag en dit motiveerde mij enorm om mezelf net iets verder te pushen dan normaal. 
Sam 2
Vandaag was een pittige dag, je word wakker en je hebt de sportschool als eerste op de planning staan. Je voelt je moe en eigelijk begint gelijk dat stemmetje in je hoofd tegen je te spreken. Zou je wel gaan vandaag? Misschien is een dagje rust ook wel goed? Eugh, ik heb echt geen zin!
Soms is het gewoon nodig om tegen jezelf te zeggen: STOP, hou je mond en ga. Ik heb mezelf op het juiste pad gezet en ben naar de sportschool gegaan waar het allemaal wat stroefjes begon. Toch ben ik snel bij gedraaid en besloot aan de slag te gaan met de MyZone! De MyZone zorgde op zo'n lastige dag voor extra motivatie.
Laat je niet leiden door het stemmetje in je hoofd, that is not you! Je brein is geprogrammeerd om je te beschermen tegen situaties die oncomfortabel voor je zijn. Push hier doorheen, doe wat je gezegd hebt dat je zou doen en stap uit die comfort zone!
___________________________________
Vandaag was het alweer dag 4 van de maand trainen met de MyZone. Ik heb vandaag weer een HIIT training gedaan en daarnaast mn benen getraind. Het was een pittig dagje in de sportschool, mede omdat mijn benen mijn grote zwaktepunt is mede door veel oud blessureleed van het voetballen. De MyZone is zo fijn te combineren met een HIIT training, je kunt constant je hartslag monitoren en jezelf pushen om over die 90% te komen, aangezien dat het doel is van een HIIT training!
Ik was vandaag om 6 uur in de sportschool te vinden, ik houd ervan om lekker vroeg te gaan en mijn dag op die manier goed te beginnen. Als je in de morgen je work out gelijk eruit knalt begin je de dag met een lekker en voldaan gevoel en ben je klaar om de dag te grijpen!
Sam 4
Dag 5 van het trainen met de MyZone. Het is heerlijk om aan de slag te gaan en het monitoren van een work out is niks minder dan extra bakken met motivatie. Je voelt gewoon dat je met veel meer energie en wilskracht je oefeningen doet.
Ik probeer voor elke trainingsdag een HIIT training te doen. Dit is een super manier van trainen met de MyZone. Vandaag heb ik mijn borst en triceps flink getraind. Ik maak vooral gebruik van een techniek genaamd TUT, dit staat voor time under tension. Dit doe je door je spier zo lang mogelijk onder spanning te houden, bij een push dag doe je dat door zo snel mogelijk het gewicht van je weg te duwen en hem zo langzaam mogelijk weer laten zakken. Dit werkt enorm goed als je wilt groeien in spiermassa. Daarnaast train ik met een aantal super sets om lekker intensief bezig te zijn. Een top dag in de sportschool, heerlijk om de dag zo energiek en positief mogelijk te starten!
___________________________________
Dag 6 zit erop, vandaag ben ik gaan trainen met een vriend die ook gaat beginnen met sporten. Hij is aan het leren maar heeft al een hoop opgepikt. We hebben samen een HIIT training gedaan zoals elke trainingsdag. Daarna zijn we aan de slag gegaan voor biceps en rug. Dit is altijd 1 van mijn favoriete trainingsdagen, biceps en rug zijn altijd leukere trainingen om te doen. Veel super sets te creëren, veel variatie en technieken toe te passen. Was een heerlijk dagje weer in de sportschool. Ik merk dankzij de MyZone dat als ik van te voren een HIIT training doe, dat mijn hartslag gedurende de training hoger blijft dan wanneer ik dat niet doe. Weer een van de vele voordelen van de MyZone! Morgen tijd voor mijn rustdag! 
Sam di 2
___________________________________
Vandaag was het weer tijd om aan de slag te gaan. Ik heb enorm genoten van mijn rustdag, al voelt het toch altijd raar om stil te zitten aangezien het sporten nogal vastgeworteld zit in mijn dagelijkse routine. Toch is het altijd goed om even rustig aan te doen en ff de rust te pakken die mijn lichaam nodig heeft. Vanmorgen weer gestart met een lekkere HIIT om de nieuwe sportweek in te luiden. Daarna ben ik aan de slag gegaan met mijn schouders en benen. Dit vind ik altijd pittige dagen, maar dan is het juist zaak om door te pushen en gewoon te gaan ervoor. Het geweldige gevoel dat je hebt op het einde van zo’n training is heerlijk. Als je die in gedachten houdt zul je zoveel meer motivatie krijgen om het toch te pushen ondanks de pijn en hoe oncomfortabel het ook is. De MyZone helpt hierbij ook enorm. De MyZone app is gewoon een top manier om iemand te motiveren en er net iets extra voor te gaan. Supertraining er weer doorheen geknald nu morgen aan de slag met borst en triceps!
Sam do 2
___________________________________