Verhalen van leden

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Afstuderen in Coronatijd, is het vol te houden?

Stagiair Jessy vanuit Snap Fitness HQ

Verhalen van leden
2021-04-29 | By: Jessy de Jong
 Afstuderen in Coronatijd, is het vol te houden?

Graag neem ik je mee naar mijn stageplek bij Snap Fitness Benelux

Laat ik eerst eens beginnen met mezelf voorstellen. Mijn naam is Jessy, 24 jaar en woon sinds jaar en dag in Bosschenhoofd. De afgelopen vier jaar heb ik de opleiding Sportkunde gevolgd aan de Fontys Sporthogeschool. Voordat mijn afstudeer periode begon was ik altijd al erg veel in Breda te vinden en dat is nu alleen maar meer geworden, sinds ik stage ben gaan lopen bij Snap Fitness. In deze blog vertel ik je graag hoe ik ondanks de Corona periode toch consequent mijn stageperiode heb weten vol te houden!

Jessy enquete

Ongeveer acht maanden terug zette ik de eerste stappen in het hoofdkantoor van Snap Fitness BeNeLux. Na een lange zoektocht naar een geschikte stageplek ben ik bij Snap Fitness uitgekomen. Na een fijn gesprek met Sanne, Han en Theo was voor mij deze keuze al snel gemaakt, hier ga ik de laatste loodjes van mijn studie afronden. Gelukkig was dit gevoel wederzijds en mocht ik dan in september beginnen op het hoofdkantoor van Snap Fitness.

hoofdkantoor1

In september begon dan mijn afstudeerperiode van negen maanden, waarvan ik inmiddels nu de laatste 6 weken alweer inga en ik kan zeggen; het is snel voorbijgegaan. In deze periode heb ik dan ook aan verschillende opdrachten gewerkt die vanuit het hoofdkantoor onderzocht moesten worden. Zo heb ik onderzoek gedaan naar de prijsstelling voor één van de Snap clubs, heb ik een onderzoek gedaan naar wat de drijfveren van jullie als leden zijn en heb ik tot slot gekeken hoe de samenwerking tussen clubmanagers en hoofdkantoor verbeterd kon worden.

Maar nu vraag jij, je vast af hoe heb je dat in deze vreemde periode volgehouden? Is er dan ook nog wel tijd voor leuke dingen? Hoe heeft het hoofdkantoor daar bijgeholpen?

Door de relaxte vibe die op het hoofdkantoor hangt, kan ik op de momenten dat ik met onderzoeken bezig ben hier lekker aan werken. Zodra ik hier binnenstapte werd ik gelijk gezien als personeelslid en kon ik met alle vragen bij het personeel terecht. Iedereen staat klaar om te helpen en ik kon alle informatie krijgen wat ik nodig had. Wat mij tijdens het afstuderen ook erg heeft geholpen is het feit dat ik erg vrij ben gelaten in de dingen die ik doe. Op het hoofdkantoor van Snap gaan ze echt niet je uren controleren en opschrijven, nee je bent vrij hierin mits je natuurlijk er geen misbruik van maakt. Ze zien dit ook als eigen verantwoordelijkheid. Want zeg nou eerlijk je hebt altijd dagen ertussen zitten dat het er even niet in zit die dag. Verder ligt de locatie vlak bij het centrum van Breda, waardoor een lekkere wandel naar de binnenstad zo is gemaakt. Toen de clubs nog open waren was ik vrij om op locatie te sporten. (Snap Fitness Breda bevindt zich naast het hoofdkantoor). Helaas was dit maar een korte periode voor mij.

Jessy veraf 

Maar ja niet iedereen heeft altijd het geluk om op zo’n stageplek te komen, het vergt natuurlijk ook wel wat zelfdiscipline. Daarom wil ik je graag wat tips geven voor als jij hier last van merkt te hebben of zelf aankomend jaar deze toch altijd drukke periode tegemoet gaat;

  1. Maak voor jezelf een weekplanning waar je je aan moet houden
  2. Ga regelmatig een wandeling maken om je gedachten te verzetten
  3. Besteed je uren op locatie nuttig, zodat je s ’avonds zelf je eigen dingen kan doen
  4. Leg je werk in het weekend weg en maak tijd om leuke dingen met je vrienden/vriendinnen te doen, je scriptie is niet het enige wat belangrijk is in deze periode
  5. Eet gezond, dit zorgt ervoor dat je lekker helder kan nadenken
  6. Pak voldoende slaap zodat je helder en fris aan de dag begint
  7. Blijf vooral je sport beoefenen die je doet, dit zorgt voor rust en ontspanning en is meteen afleiding na een dag hard werken
  8. Maak goede afspraken met je stageplek; Spreek uit wat je van je begeleiders verwacht ,dit voorkomt dat je achter de feiten aanloopt
  9. Praat met vrienden/vriendinnen/familie/bekenden over hetgeen waar je mee bezig bent, dit helpt bij het verkrijgen van informatie die je anders misschien mist
  10. Tot slot de tip; zie je scriptie als de laatste loodjes van je schooltijd en het begin van het echte werkleven!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en mocht je nog geen stageplek hebben voor aankomend schooljaar zoek dan zeker eens contact met Snap Fitness!

 

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading