Lifestyle

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Sporten klaar? Wassen maar!

Lifestyle
2022-11-30 | By: Julot van Opstal/Linda.
 Sporten klaar? Wassen maar!

Zo krijg je die eeuwige zweetgeur uit je kleding!

Zweten tot je erbij neer valt, klinkt lekker tot je die sportkleding in de was moet doen. Het geurtje wat daarna achterblijft is net wat minder fris dan de sport-high achteraf. Hoe krijg je die eeuwige zweetgeur uit je kleding?

We zetten wat oplossingen voor je op een rijtje.

AZIJN

Hét wondermiddel om onplezierige geurtjes te bestrijden, is natuurazijn. Doe een scheutje azijn bij je was en jouw plunje ruikt weer helemaal fris. Mocht de geur sterker aanwezig zijn? Dan kun je altijd je sportkleding een nachtje laten weken met een flinke scheut azijn en water. Doe het de dag erna in de wasmachine en je kunt er weer tegenaan.

 

BAKING SODA

Naast azijn kan baking soda niet ontbreken bij het bestrijden van vervelende luchtjes. Laat de sportwas een nacht weken in baking soda en water en was het de volgende dag op een normaal programma. Grote kans dat die penetrante lucht is verdwenen.

was3

GEEN WASVERZACHTER

Om sportkleding te wassen kun je beter geen wasverzachter gebruiken. De geur kan zich namelijk hechten aan de wasverzachter die achterblijft in jouw thermokleding.

HOEVEELHEID WASMIDDEL

Daarnaast kan te veel wasmiddel zorgen voor het blijven hangen van penetrante luchtjes. Maar ook te weinig wasmiddel kan ervoor zorgen dat die zweetoksels maar niet verdwijnen. Van experimenteren kun je in dit geval leren, dus probeer een andere hoeveelheid wasmiddel uit.

was2

WAS ZO HEET MOGELIJK

Was de sportkleding zo heet mogelijk. Kijk uiteraard op het label wat kan. Krimpende sportbroeken heb je namelijk niks meer aan. Kan de sportkleding op 40 graden? Lekker doen.

VAN JE LIJF

Heb je gesport? Trek zo snel mogelijk je kleding uit en gooi deze niet op een hoopje. De kans bestaat dan namelijk dat alle luchtjes in je kleding blijven hangen. Of hang de sportkleding uit en laat deze drogen alvorens je het in de wasmachine gooit. Of doe de kleding gelijk uit en draai meteen daarna je wasje.

SPORTPROGRAMMA

Heb je een sportprogramma op je wasmachine? Grote kans dat dit ook kan helpen om de geuren uit je kleding te halen.

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading