Fitness

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Volg Nele uit Meerhout

Fitness
2019-04-18 | By: Nele Verboven
 Volg Nele uit Meerhout

Week 1- training 1 ____________________

Ik sport nu ongeveer 3 maanden bij Snap Fitness Meerhout, zonder schema. Ik doe voornamelijk cardio en ben sinds enkele weken ook gestart met de lessen ClubPower. Ik ben gestart met krachttraining omdat ik zo meer resultaten wil behalen. Normaal probeer ik elke training +-400 calorieën te verbranden. Per oefening blijf ik dus op eenzelfde niveau sporten. Vaak zijn mijn trainingen hierdoor ook heel eentonig. Door te sporten met de hartslagmeter van Myzone hoop ik meer afwisseling (intensiteit) en plezier, maar vooral resultaat te behalen. Ik ben benieuwd!!!

Vandaag heb ik voor de eerste keer getraind met de hartslagmeter van Myzone. Nadat ik de app had geïnstalleerd en het persoonlijk account was aangemaakt, ben ik meteen kunnen starten. Easy!! Iedereen kan het dus

Week 1 – training 2_____________________

Ik ben begonnen met wandelen en aansluitend lopen, daarna de stepper, crosser en geëindigd met fietsen. De training ging matig. Het is voor mij duidelijk nog wat zoeken om de juist hartslag te vinden. Ik heb voornamelijk gesport in de blauwe en groene zone, ook heel eventjes in de gele zone. Ik moet dus zeker en vast nog een tandje bijsteken. Maar ik blijf gemotiveerd om zoveel mogelijk Mep's te verzamelen!

Nele

Week 2- training 1______________________

Vandaag de Myzone hartslagmeter uitgetest tijdens de les ClubPower. Voornamelijk weer in de blauwe en groene zone gesport, waarbij ik toch een 149 Mep's heb verzameld! Wat ik voor krachttraining persoonlijk goede resultaten vind. De hartslagmeter zit goed en blijft ook goed zitten tijdens het sporten. Op naar de volgende training!

______________________

Week 2- training 2_______________________

Veel tijd om te sporten had ik vandaag niet, dus heb ik geprobeerd om intenser te sporten. Ik heb voornamelijk cardio gedaan waarbij ik mijn hartslag voor een langere tijd in de gele zone heb kunnen houden.

 

Week 2- training 3___________________

Vandaag heb ik enkel 5 km gelopen. Hierbij heb ik mijn hartslag onder controle kunnen houden en een lange tijd in de gele zone kunnen sporten. Toch een 179 meps kunnen verzamelen. Dankzij de Myzone hartslagmeter heb ik de fun in het lopen teruggevonden!

 

Week 3- training 1__________________

Vandaag de tweede training clubpower met de Myzone hartslagmeter. Ik heb mij beter kunnen inzetten dan vorige week. Ik ben zelf heel even tot de rode zone geraakt. Dit is extra motiverend om meer gewicht te nemen en mij nog meer in te zetten!

Week 3- training 2_____________________

Vandaag heb ik cardio afgewisseld met kracht. Ik heb eerst 3 km gelopen en mijn hartslag in de groene zone gehouden. Daarna heb ik krachtoefeningen gedaan en is mijn hartslag terug gerecupereerd. Vervolgens heb ik mijn hartslag terug omhoog gebracht naar de gele zone door te sporten op de crosstrainer. Het ging heel goed. Ik heb toch 221 meps verzameld.

IMG 2E865EA15AD3 1

Een nieuwe maand en ik krijg via mail een samenvatting hoe ik het er vanaf gebracht heb in april. Ik heb net niet mijn maandelijkse meps verzameld om te veranderen naar Iron. Spijtig! Maar toch ga ik de moed niet laten zaken om extra mijn best doen en zo nog meer meps te verzamelen.

Week 3-training 3__________________

Vandaag heb ik in plaats van te lopen, lange tijd gewandeld met helling. Hierdoor kan ik mijn hartslag goed onder controle houden en heb ik eveneens pieken bereikt tot de gele zone. Ik heb gemerkt door op helling te wandelen (niveau 10 a 15) dat mijn calorieverbruik zelf hoger ligt dan te lopen. Voor de rest heb ik gefietst, waarbij ik ben gestart op niveau 4 en om de drie minuten 2 minuten op een hoger niveau heb gefietst. Ik heb langer dan 2 uur gesport en heb in het totaal 436 meps verzameld.

 

Week 4- training 1____________________

Vandaag weer en les clubpower meegedaan. Tijdens de lessen gaat het steeds beter en kan ik elke week meer gewicht nemen. Hierdoor heb ik toch pieken bereikt tot de gele zone. Na de les heb ik nog een 20 minuten gewandeld op helling (niveau 10 a 15) Hierdoor kon ik eveneens mijn benen loswerken. Vandaag 214 meps verzameld.

 

Week 4- training 2____________________

Vandaag heb ik geen goede dag en dat merk ik tijdens het sporten. Ik heb voornamelijk cardio gedaan met maar hierbij ben ik niet tot het uiterste kunnen gaan. Gemiddelde hartslag is 133, doch 251 meps verzameld.

MyZone PIC 

Eindverslag:

Ik heb nu een 4 weken getraind met de hartslagmeter van Myzone. Het is een leuke en leerrijke ervaring geweest. Door te trainen met de hartslagmeter kan je meps verzamelen, wat een leuke manier is om extra u best te doen en om nog langer en/of intenser te sporten. Indien je je maandelijkse meps hebt verzameld wordt je ook beloond. Na 1 maand of indien je 1300 meps hebt verzameld veranderd je status naar iron. Zo veranderd je status om de 3, 6, 12,.. tot 48 maanden, tot dat je de Hall of Fame hebt bereikt. Een leuke, speelse maar zeker en vast een motiverende manier van sporten. Ik heb een hartslagmeter waarbij je de resultaten kan waarnemen op de app of op het scherm in de fitness. Maar voor de heel intensieve sporters is er zelf een hartslagmeter waarbij je de resultaten kan waarnemen op een horloge. Handig tijdens het sporten. De app zelf is zeer handig in gebruik en het wijst zichzelf uit. Op de app zie je ook niet alleen de gemiddelde hartslag, maar ook de tijdsduur van de inspanning, het clorieverbruik en de maximale hartslag. Tijdens de inspanning weet je of je goed bezig bent. Na de training kan je het totaal plaatje bekijken en weet je hoe je het er vanaf hebt gebracht. Op het einde van de maand krijg je zelfs via mail een samenvatting van de voorbije maand. De Myzone hartslagmeter is zeker en vast een aanrader voor iedere sportliefhebber.

 

 

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading