Fitness

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Volg Maite uit Meerhout

Fitness
2019-04-25 | By: Maite Noels
 Volg Maite uit Meerhout

Maite portret

Woensdag had ik mijn tweede training met de myzone. Het was de dag na mijn bloeddonatie waardoor ik iets slapper was en niet volledig ben kunnen doorgaan. Als training heb ik deelgenomen aan de groepsles FunXtion. Ik heb gedurende heel de training geprobeerd in de juiste zones te blijven en dit is me grotendeels gelukt. Het geeft een leuk gevoel dit te zien. 

Maite noels

De training die ik vandaag (25/4) heb gedaan, was vooral gericht op cardio. Ik heb 40  minuten getraind. Ik ben begonnen met een opwarming cardio, ben dan verder gegaan met een paar oefeningen voor mijn kracht. Op het einde heb ik afgesloten met 20 minuten cardio. Op de grafiek zie je duidelijk dat ik veel in de gele zone heb getraind. Dit is goed voor mijn doel.

maite overzicht 

_______________________________________

Vrijdag 26 april ben ik begonnen met het trainen van kracht. Dit kan je duidelijk zien omdat ik dan in een lagere zone zit. naarmate de training vorderde heb ik er meer krachtuithouding in gestoken en op het einde heb ik afgesloten met cardio. Ik ben begonnen met de wave en heb dan nog een stukje gelopen op de loopband. Hier heb ik ook mijn rode pieken gehad. Lopen is heel intensief en moeilijk om onder controle te houden, terwijl dit bij andere cardio beter lukt.

 maite vrijdag

________________________________________

 

Deze training (28/4) heb ik 25 minuten cardio gedaan en voor de rest oefeningen voor spierkracht. Hoe meer kracht er in mijn training zit, hoe minder ik in de juiste zones train. Het concept is duidelijk ontwikkeld om uithouding te trainen en daar is het zeer goed voor.

IMG 379E328C1A0D 1

Mijn proefmaand met de myzone zit erop. De bedoeling was om met een hartslagmeter te gaan kijken in welke mate ik mijn trainingen kan verbeteren. Op deze manier ga ik sneller en meer het blijvend effect krijgen dat ik graag wil. Er zijn nog enkele verbeteringspuntjes nodig om het project helemaal op poten te zetten, maar er is heel veel potentieel. Door het training met begeleiding en de hartslagmeter, ben je je meer bewust van wat je doet. Het motiveert om door te zetten en het ook vol te houden. De gegevens worden opgeslagen in de app waardoor je een mooi overzicht krijgt. Je kan het op verschillende manieren gebruiken. Het hoeft niet enkel voor gebruik in de fitness te zijn, je kan er ook je outdooractiviteiten met meten en zelfs gebruiken bij watersporten als je de juiste hartslagmeter hebt.  Afhankelijk van jou persoonlijk doel, ga je een aangepast advies krijgen van de fitnessmedewerkers. Je leert er zelf ook meer uit waardoor je op langere termijn er volledig zelfstandig mee aan te slag kan. Ik ben heel blij dat ik aan deze proefperiode heb deelgenomen. Ik heb er veel uit geleerd en ga het ook nog zeker verder gebruiken. Ik raad het aan voor iedereen die een doel heeft dat te maken heeft met conditietraining, afvallen, controle van de hartslag tijdens trainingen,… Het is een aanrader!

Maite eind

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading