Volg Lauren uit Herselt

Lauren Maes

Lauren Herselt F3FD94FA F22D 450E B34D 87E931D28D88

Sinds februari 2018 fitness ik bij SnapFitness Herselt. Ik heb er een abonnement met begeleiding. Waarom Snap? Ik ga wanneer het mij past en gezien ik af en toe eens op verplaatsing zit, waar het mij past! Toen ik hoorde dat ze op zoek waren naar MyZone ambassadeurs, ben ik er meteen op in gegaan. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen! 

Mijn doel is om een betere conditie te krijgen (gele zone) maar vooral vetverbranding (blauw/groene zone). Hierdoor probeer ik een mix te creëren van beiden.

Test

Ik startte mijn test. Deze verliep eerst wat stroef omdat ik nog niet goed wist wat de bedoeling was en de eerste testpersoon was van trainer Yves. Hierdoor haalde ik dus een onvoldoende op de test, 56%. Maar met volle moed begon ik opnieuw en kwam ik uit op 87%.

Klaar om dit avontuur uit te testen!

Week 1 - Training 1

Ik had nog geen schema, maar wilde toch al beginnen. Dus nam ik mijn hond mee voor een stevige wandeling met hier en daar een loopje erbij. De training kwam uit op 33min, 76% groen. Ondanks de korte training, voelde ik me toch voldaan.

hond Lauren

 

Week 1 – Training 2

Yes, eindelijk mijn schema’s gekregen, speciaal voor MyZone, dankzij trainer Rolf. Met volle moed begon ik aan mijn eerste training cardio. Ik begon met een opwarming op de climb, gevolgd door de loopband met daarna de vario om te eindigen. Een training van 1u20min, 71% groen.

lauren 1

Week 1 – Training 3

Vandaag koos ik voor de training Lower Body, kracht dus. Deze beschouwde ik als redelijk intensief. Ondanks ik niet bezig was aan een cardio training, ging ik op mijn 50min toch even in het rood en strandde ik uiteindelijk neer op 73% groen. Ik voelde mij erna wel meer voldaan dan wanneer ik mijn gebruikelijk schema zou volgen.

 week1 training3 Lauren

 

Week 2 – Training 1

Vandaag verliep het iets stroever. Ik deed de Lower body workout met nog wat extra’s om toch voldoende te halen. Tussen de training door heb ik mij nog laten opmeten om de MyZone app up-to-date te houden, maar dan daalt je hartslag natuurlijk weer pijlsnel. Al bij al kwam ik nog steeds aan mijn gemiddelde in de blauwe zone en ben ik ook even in de rode zone geweest.

week2 training1

Week 2 – Training 2

Vandaag voelde ik mij echt niet fit. Ik had eens een dipje. Ondanks dat dipje ben ik toch naar mijn vertrouwde fitness vertrokken en er het beste van gemaakt.. Met deze training wil ik aantonen dat het niet altijd 200% gaat zoals je wil. Soms kan het combineren van het dagelijkse werkleven en sporten ook heel vermoeiend zijn door gebrek aan tijd of zelfs slaap, maar een beter toch iets gesport dan heel de avond met de voetjes omhoog!

 week2 training 2

 

Week 2 – Training 3

Vandaag koos ik ervoor om de training ‘Upper body’ te doen. Mijn conclusie is dat je met het bovenlichaam te trainen, niet gemakkelijk je hartslag naar boven krijgt. Voor zulke trainingen is de MyZone iets minder relevant. Toch ben ik geëindigd in het blauw met 62%.

 week 2 training3

 

Week 2 – Training 4

Na een vermoeiende week besloot ik toch om een extra training te doen in het weekend. Met resultaat, 75% groene zone! Ik ben een 45min. bezig geweest met cardio, daarna nog wat extra buikspieroefeningen. En om 1 of andere reden registreerde mijn MyZone mijn laatste stuk training in stukken.. Ik denk dat dit te maken zou kunnen hebben met het feit dat wanneer buikspieroefeningen doet, er een slechter contact zou zijn met de band. Dus let er steeds op dat je de band op de juiste manier draagt om optimale resultaten te krijgen.

 week 3

 

icon instagram 1kopie laurenmaes_