Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

SNAP FITNESS OPENT 2 CLUBS IN BELGIË

2017-01-06 | By: Snap Fitness
 SNAP FITNESS OPENT 2 CLUBS IN BELGIË
JANUARI 3, 2017 BY    BodyBiz

Snap Fitness, de succesvolle internationale formule voor compacte, innovatieve fitnesscentra die 24/7 open zijn, breidt uit naar België. Zij neemt de 2 fitnesscentra van BodyMove in de provincie Antwerpen over en bouwt deze om tot de Snap Fitness formule.

 

 sven handdruk close

Nadat in 2015 de licentie werd verleend aan Snap Fitness Benelux, zijn de eerste clubs in Nederland open gegaan. Na de goede resultaten van deze clubs is een verdere uitrol in Nederland en België een logische stap. Begin 2017 wordt de eerste stap gezet naar België door de overname van BodyMove BVBA.

BodyMove heeft 2 clubs, in Herselt en Meerhout, in de Belgische provincie Antwerpen. Deze twee zelfstandige clubs lenen zich uitstekend voor het 24/7 concept en gaan door als corporate clubs onder de Snap Fitness formule. De huidige eigenaar van de twee clubs, Sven Wilms, blijft beide clubs aansturen, maar gaat ook het Snap Fitness 24/7 concept verder uitrollen in België. Sven is een bekende in de fitnessbranche en heeft de Nederlandse fitnessmarkt altijd op de voet gevolgd. Wilms is er van overtuigd dat hij met het 24/7 Snap Fitness concept zijn klanten nog beter van dienst kan zijn.

Naast de twee corporate clubs in Nederland is er een licentie verkocht aan Antoine Jolie. Zijn club zal begin 2017 openen in Noord-Brabant. Naar verwachting gaan er in het eerste kwartaal 2017 nog drie andere franchise clubs open.

Fitness Franchise concept
Snap Fitness, in 2003 opgericht in Amerika door fitness professional Peter Taunton, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest succesvolle fitnessformules wereldwijd met ruim 2000 vestigingen in 18 landen. Snap Fitness is een fitnessformule waar sporters 24 uur per dag terecht kunnen. Han Walet, mede-eigenaar Snap Fitness Benelux: “De mogelijkheid voor mensen om te komen sporten wanneer zij willen, illustreert exact de vrijheid en flexibiliteit die wij onze leden willen bieden. Dankzij de innovatieve begeleiding (een eigen app, virtuele instructeurs, MyZone enz.) kunnen sporters rekenen op de benodigde persoonlijke begeleiding op elk gewenst moment. Die combinatie is een belangrijk onderdeel van het wereldwijde succes.”

Een beproefd concept
Snap Fitness is een beproefd concept én het juiste concept in de huidige fitnessbranche. De relatief compacte fitnesscentra (500-800m²) geven de mogelijkheid om betaalbare fitnesstrainingen aan te bieden in speciaal geselecteerde buurten, op locaties die klanten willen: namelijk dichtbij en eenvoudig te bereiken. Natuurlijk 24/7 geopend, met de beste apparatuur, in modern ingerichte clubs, met een persoonlijke benadering en met een eigentijdse, flexibele abonnementenstructuur. Met een Snap Fitness lidmaatschap kunnen de leden sporten bij alle clubs wereldwijd. Elke club in deze franchiseformule profiteert van het inkoopvoordeel, waardoor er lagere investeringen en operationele kosten zijn. Door de verregaande automatisering zijn de loonkosten, vaak de grootste kostenpost bij een fitnesscentrum, beduidend lager. Daardoor zijn minder leden nodig om met een full service fitnesscentrum winstgevend te opereren.

Snap Fitness Benelux is trots dat er binnen een jaar meerdere Snap Fitness clubs zijn in Nederland en België en in 2017 volgen er zeker nog meer! Houd ons in de gaten!

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading