Fitness

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

MYZONE door Mickey

Fitness
2019-04-04 | By: Mickey Vermeeren
 MYZONE door Mickey

MYZONE® 

- Een hartslagband… tja… het zoveelste technische snufje in de fitness.. hmm.. werkt het wel dan?

- Waarom is het anders als andere hartslagmeters?

- Kan je zeker alleen gebruiken voor hardlopen en fitnessen?

- Wat is de meerwaarde?

- nou.. als ik mijn hartslag wil zien houd ik de sensoren wel vast op een cardio apparaat..

Ja dit zijn waarschijnlijk allemaal vragen die door je heen gaan bij het denken aan de MYZONE®… toch?

Ik had dit in ieder geval wel… Het zoveelste ‘nieuwe’ fitnessgadget, was mijn eerste gedachte, en wat voor meerwaarde heeft dit nu voor mij als persoon? En voor mij als instructeur/personal trainer?

MICKEY SNAP MYZONE

Ik ben me de afgelopen periode gaan verdiepen in de MYZONE® en wow, ik ben hier toch echt van teruggekomen. Wat is dit een gave hartslagmeter! 

Nu hoor ik je denken tja… jij als instructeur... natuurlijk vind je dit gaaf.. duhhh.. maar niet alleen als instructeur vind ik dit gaaf ook als sporter is het geweldig!

Ik wist niet dat mijn hartslag zo snel steeg of zo snel weer daalde. Soms moest ik berekeningen maken over wat is nou mijn maximale hartslag of wanneer train ik op 70% van mijn maximale hartslag…

Met de MYZONE® zit dit er allemaal bij, live op het scherm in de club of realtime via de app krijg ik mijn hartslagen door. Verder zie ik hoeveel calorieën ik verbrand. Dit meet hij heel nauwkeurig en wow ik wist niet dat mijn lichaam zoveel kon verbranden.. of beter gezegd.. ik wist niet dat mijn lichaam zo hard kon werken…

Ik ben de MYZONE® ook buiten de club gaan gebruiken en wel tijdens het voetballen. Eerst een aantal trainingen om te wennen, want ja er zit wel iets rond je borst, en ik kan je vertellen heel fijn is het niet als er een bal precies op het kastje komt.. maar goed! Na een aantal keer ook aangedaan gedurende een wedstrijd. Dan pas zie je wat diepgaan is. Nooit gedacht dat ik mijn maximale hartslag zou halen, maar dit gebeurde wel zeker en zelfs meerdere keren in die anderhalf uur. 

Dan heb je nog de MEPS oftewel MYZONE® Effort Points.. dit houdt in dat je punten scoort per hartslagzone: hoe hoger je hartslag hoe meer punten je verzamelt. Dit wordt per persoon en per niveau aangepast, dus de MYZONE® houdt rekening met geslacht en leeftijd.Als voorbeeld: een vrouw van 53 jaar hoeft minder inspanning te leveren om hetzelfde aantal punten te verdienen als een knul van 25 jaar. Je kunt onderlinge challenges aangaan en zo word je gestimuleerd om net dat beetje extra te geven. 

Wat levert die band jou nu uiteindelijk op???  MYZONE kettlebell

Je krijgt meer inzicht in je trainingen en de intensiteit daarvan. Zo kun je controleren of je training bij je doel past. Wil jij je conditie verbeteren of juist vet verliezen? Dit kan je met de MYZONE®  allemaal makkelijk monitoren..

Ook voor de trainers is het een mooie tool want hoe vaak gebeurt het niet dat je klant zegt 'pff ik heb even een pauze nodig' of 'het is te zwaar'? Met de MYZONE® kan er dus niet meer worden gesmokkeld want als jij zegt pff het is zo zwaar maar je hartslag is pas op 60% betekent dit gewoon dat je door kan zetten.. want he… je kan veel meer dan je zelf denkt! Je lichaam kan veel meer aan dan je misschien ooit had gedacht.

Het is een eyeopener en een mooi trainingshulpmiddel. Ik ben helemaal om en gebruik het nu tijdens al mijn activiteiten. Ik heb hem zelfs aan gehad tijdens mijn werk om te kijken wat voor inspanningen ik moet leveren en wat mijn hart op dat moment doet.

Nieuwsgierig geworden naar de MYZONE? 

MYZONE® ik wil niet meer zonder trainen…. Nu jij nog! Ik daag je uit om het eens te proberen.. en als je dat toch doet, daag ik je meteen uit om te kijken of je meer MEPS kan verdienen dan ik

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading