Lifestyle

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Last van hooikoorts?

Ken je deze oplossing al?

Lifestyle
2022-03-30 | By: Van Zuilichem Fysiotherapie
 Last van hooikoorts?

Last van hooikoorts? Dat is extra vervelend omdat symptomen overeen kunnen komen met COVID-19. Maar wist je ook dat je door medical taping ook van je hooikoortsklachten af kunt komen?Hoe kan taping bij hooikoorts werken?


Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat de longzone's openen waardoor er sprake is van een minder benauwd gevoel en minder irritatie van de ogen en neus. 


in de meeste gevallen volstaan 2 of 3 behandelingen (1x per week).

hooikoorts 2

Waarom hooikoorts tapen?

Medical tape is rekbaar. Wanneer het is aangebracht tilt het de huid een klein beetje op. Hierdoor wordt de druk verlaagd, het ruggenmerg geprikkeld en de bloedcirculatie in dat gebied verbetert. Bij hooikoorts spelen de longen een belangrijke rol. De tape heeft een kalmerende werking doordat de tape via het zenuwstelsel de ademhalingsspieren en de longen beïnvloedt. Daardoor worden de allergische reacties van de ogen, longen en neusvliezen verminderd.

Hoe werkt tapen tegen hooikoorts?

Hooikoorts tape bevat geen medicinale toevoegingen waardoor het eventuele medicijngebruik kan worden verminderd of stopgezet. De elastische tape voor hooikoorts methode heeft een positief effect omdat via een externe huidprikkeling, een reflectoire invloed kan worden uitgeoefend op de bindweefselstructuren van het ruggenmerg. De medical tape hooikoorts die direct op de huid van de borst en rug wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.

Hooikoorts 3

Resultaat


Resultaten van pilot studies in 2016 en 2017
• Bij 84% van de deelnemers was er sprake van vermindering van klachten na één, twee en/of drie tapesessies. Bij sommige symptomen was de klachtenvermindering spectaculair en werd een zogeheten VAS-score (een instrument om de pijnscore te meten) van wel 80% behaald.
• Bij acht van de negen symptomen gaven deelnemers aan dat de klachten al na één hooikoorts behandeling beduidend zijn afgenomen.
• Na de tweede tapesessie werd tevens een significant verschil van alle symptomen waargenomen.


Informeer bij jouw fysiotherapie of er medical taping tegen hooikoorts wordt toegepast!

 

Bron:van Zuilichem Zorg

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading