Lifestyle

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Blackroll

Wat kan blackroll voor jou betekenen?

Lifestyle
2022-07-26 | By: Blackroll/Snap Fitness Benelux
 Blackroll

BLACKROLL®

Fascia zijn bindweefselvezels. Deze omhullen en stabiliseren niet alleen spieren en organen, ze zijn ook voorzien van vele zenuwuiteinden en zijn daarmee het grootste zintuigorgaan van de mens.

 

BLACKROLL® heeft hiervoor produkten ontwikkeld die speciaal bedoeld zijn voor de fascia.

Bij BLACKROLL® ondersteunen ze de visie dat de beste manier om jouw gezondheid, welzijn en prestaties onder controle te krijgen, is om het zelf te doen. Jij kent jouw doelen, jouw mogelijkheden, jouw grenzen, jouw kwalen en jouw voorkeuren het best van al. Je beslist hoe jij jouw persoonlijk evenwicht bereikt tussen activering en herstel voor een leven vol energie en duurzame prestaties. Omdat niemand je beter kent dan jij jezelf kent. 

Je kunt de BLACKROLL® producten gebruiken om jouw spieren te ontspannen, zelfs tussen en na het sporten. Voor minder pijn. Voor een blijvend betere houding. Voor een effectieve warming-up en training. Zelfs om beter te slapen. 

 

Contra-indicatie

Er zijn drie situaties die een contra-indicatie vormen voor het gebruik van een foamroll op een bepaalde plek.

 

Deze drie ‘harde contra-indicaties’ zijn:

 

- Roodheid

- Zwelling

- Acute pijn

 

Deze situaties treden op bij nagenoeg alle acute verwondingen en ziekten zoals bij verse blessures en trombose. In de eerste fase van het genezingsproces zijn de ontstekingswaarden zeer hoog. Het rollen op een sterk ontstoken lichaamsdeel kan de toestand verergeren. In dit geval wordt het foamrollen helaas afgeraden.

blackroll1

Benieuwd naar BLACKROLL®? Ontdek de producten en ga er thuis eenvoudig zelf mee aan de slag dankzij de gratis BLACKROLL-app, waar je meer dan 500 oefeningen terugvindt.  

#keeprolling #blackroll

 

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading